Produkty pro červené dámy brýle na čtení (7)

Chateau Cazeau šumivé víno bílé Cremant de Bordeaux Brut - Šumivé víno Bordeaux Bílé AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

Chateau Cazeau šumivé víno bílé Cremant de Bordeaux Brut - Šumivé víno Bordeaux Bílé AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

PŮVOD Šumivé víno Bordeaux Crémant Blanc Château Cazeau se pyšní nádhernou girondinskou chartreuse, jejíž původ sahá až do 16. století. Nachází se ideálně v Gornacu, podél jedné z nejstarších cest regionu Entre-Deux-Mers, jen několik kilometrů východně od Sauveterre de Guyenne. Jeho vinice se rozprostírá na více než 300 hektarech, což mu poskytuje výjimečnou polohu na jílovito-vápencových svazích dosahujících nadmořské výšky 110 metrů, s převážně jižní expozicí. Vinné révy, vysazené kolem château, jsou pečlivě rozděleny mezi červené a bílé odrůdy podle terroirů. S průměrným věkem 35 let jsou vinné révy pečlivě pěstovány tradičními metodami, s respektem k životnímu prostředí. Velký vinařský závod je vybaven všemi moderními zařízeními (řízení teploty, pneumatické lisy, mikro-oxygenace) nezbytnými pro výrobu kvalitních vín.
Château Tour Birol „Biorol“

Château Tour Birol „Biorol“

Komentář Situovaný v srdci apelace Côtes de Bourg, přezdívané "malá švýcarská Gironde" kvůli svému velmi kopcovitému terénu, se vinice rozprostírá na privilegovaném terroiru. Většina vinic je vysazena na svazích a těží z optimálního jižního/jihovýchodního slunečního svitu v oblasti, která má mikroklima poskytující o 10 % více slunečního svitu ve srovnání s ostatními vinicemi Bordeaux. Toto sluneční svit v kombinaci s jílovito-vápencovými půdami umožňuje vytvářet atypická vína spojující kulatost a charakter. V roce 2010 spojili Damien a Anaïs Labiche, sourozenci pocházející z velké rodiny vinařů, své zkušenosti a převzali 10 hektarů vinice od svého strýce, majitele Château Tour Birol. Dnes obhospodařují 35 hektarů vinice složené z atypických odrůd jako je petit verdot, carmenère, merselan a muscat blanc s malými bobulemi. Odrůdy: Merlot (100%) Výrobce: Rodina Labiche v Samonac (33710) Formáty a balení: Láhev (75cl) - Karton po 6 - 2020
BIERES IXO BLONDE - Piva

BIERES IXO BLONDE - Piva

La Horia IXO byla naší první tvorbou ve spolupráci s naším mistrem sládkem, který sídlí v Navarre. La Horia je světlé pivo ve stylu Helles (světlé v němčině) s nízkým kvašením. S její zlatavou blond barvou je to lehké světlé pivo s sladovou chutí, které odhaluje květinové a bylinkové aroma. Je to osvěžující pivo, které se velmi snadno pije.
Côtes de Bordeaux 2019

Côtes de Bordeaux 2019

Fermentace našich červených vín probíhá mezi 25° a 30°C v termoregulačních nerezových tancích. Provádíme délestáž v polovině fermentace, abychom dosáhli lepší extrakce mezi výlisky a moštem, poté probíhá extrakce jemněji. Následuje postfermentační macerace po dobu 8 dnů. Výrazná vůně, jeho nos je kořeněný, opékaný, vanilkový, s černým ovocem, které se mísí s krásnou tříslovinovou strukturou, obalenou, lékořicovou s tóny zavařených višní. Krásné víno, které nás potěší již nyní po dekantaci na 10 až 12 hodin. Doporučuje se podávat s pečeným masem nebo tvrdým sýrem. Produkt: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux Plocha: 30 ha Vzhled: krásná, hluboká, rubínová barva
Cuvée Antonio 2015

Cuvée Antonio 2015

Pracováno s péčí, toto víno pochází z naší nejlepší parcely, která dominuje na plošině. Cuvée Antonio je vyrobena z krásné parcely Merlotu, která má průměrný věk 20 let. Práce začíná už na začátku, řez byl přísnější na keřích a zelené sklizně umožnily lepší koncentraci plodů. Toto víno bylo nakonec sklizeno ručně, aby zůstaly bobule neporušené, a poté je vinifikováno v malých nádobách, což také umožňuje dobrou extrakci látek obsažených v slupce a v hroznovém moštu. Sklizeň je nakonec dvakrát denně promíchávána až do konce alkoholové fermentace, poté je převedena do sudů z jemného dubu. Nos Diskrétní na otevření, poté se komplikuje s arómami třešní, lanýžů a zavařeného ovoce. Chuť Krásná sladkost v ústech doprovázená tóny zavařených třešní a sametovými, dobře obalenými tříslovinami. Celkový dojem je to víno, které se dobře páruje. Produkt: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Zrající v dubových sudech Plocha: 0,5 ha Odrůda: 100% Merlot Terroir: jílovito-vápencová půda - Plošina Vzhled: intenzivní, hluboká, živá a svěží barva
Cuvée Odette 2010

Cuvée Odette 2010

Sklizeň probíhá ručně, fermentace se provádí tradičně pod kontrolou teploty, s pravidelným přehazováním ráno a večer po celou dobu fermentace. Následně je toto víno zráno v sudech z francouzského dubu po dobu 12 měsíců. Nos zralé, zavařené ovoce, smíchané s náznaky vanilky a pražení. Ústa dokonale vyvážená, nabízí kulatost a tuk, spočívá na přítomné a harmonické tkanině tříslovin a pokračuje v krásné perzistenci ovocnosti. Celkový dojem je to víno vysoké kvality, které lze degustovat již nyní nebo uchovat na několik let. Doporučuje se podávat mezi 16 a 18 °C. Produkt: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Zráno v sudech z dubu Plocha: 1 ha Odrůda: 100% Merlot Terroir: jílovito-vápencová půda Vzhled: čirý, jasný, karmínové barvy
Cuvée de Garde 2012

Cuvée de Garde 2012

Sklizeň probíhá ručně, fermentace se provádí tradičně pod kontrolou teploty, s pravidelným promícháváním ráno a večer po celou dobu fermentace. Následně je toto víno zráno v sudech z francouzského dubu po dobu 12 měsíců. Nos Komplexní. Na první dojem čerstvé ovoce, poté se rozvíjejí tóny malin a kakaa. Chuť Strukturovaná a komplexní, třísloviny jsou jemné a elegantní s celkově kulatým závěrem. Celkový dojem Toto víno se skvěle hodí k tajínům nebo pokrmům v omáčce. Produkt: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Zráno v sudech z dubu Rozloha: 0,5 ha Odrůda: 100% Merlot Terroir: jílovito-vápencová půda - náhorní plošina Barva: Tmavě červená